Logo regio

Dit is niet de definiteve deelnemerslijst, maar zijn de gegevens van 2018Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Dwingelderveld


Tuin open op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 van 10.30 tot 17.00 uur


Benderse 22 7963 RA Ruinen


In de tuin van het vernieuwde bezoekerscentrum is in het seizoen elke woensdagochtend een team van tuinvrijwilligers actief voor de aanleg en het onderhoud van de buitenruimte.
Achter het bezoekerscentrum ligt de vlindertuin. Hierin staan veel verschillende bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders. Op windstille en warme dagen wemelt het in de tuin van de vlinders.
Daarnaast is er ook een kruidentuin te vinden met voorbeelden van kruiden.
De buitenruimte van het bezoekerscentrum laat een overzicht zien van natuurtypen die in het Dwingelderveld voorkomen. Zo is er heide met jeneverbessen te vinden, maar ook akkertjes met verschraalde vegetatie, die daardoor heel bloemrijk zijn.
Bovendien zijn er 2 vennen met vlonders, waarbij er door de grootste een Mozesgang loopt.
Er is een beestjestuin met een insectenmuur. De insectenmuur is gevuld met allerlei verschillende materialen en biedt daardoor onderdak aan heel wat insecten. Ook is er een natuurspeelplaats voor kinderen.
Vergeet ook niet het dak van het bezoekerscentrum via de trap te bekijken. De verschillende mossen en vetplanten zorgen voor een afwisselend beeld in de seizoenen.


Ook open op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 tijdens het landelijk open tuinen weekend.

 


Natuurmonumenten tuinfoto 1 Natuurmonumenten tuinfoto 2